top of page

Groupe

Public·1512 membres

Joshua Hill
Joshua Hill

Koliko košta prskanje dronom po hektaru 2026?

Pozdrav, imam 120 ha ratarskih useva i razmišljam o prelasku na dronove za prskanje jer traktor više ne stiže sve na vreme. Zanima me realna prskanje dronom cena za ovu godinu – koliko ide za herbicid, fungicid, đubrenje listom? Da li je skuplje kad je parcela razbacana ili kad treba više punjenja? Ima li neko iskustvo sa plaćanjem po satu leta ili samo po hektaru?

6 vues

Ćao, cene su se malo pomerile ove godine, ali i dalje su konkurentne. Standardno prskanje (10-20 l/ha) ide 27-36 €/ha, herbicid obično jeftiniji jer je manja norma, a fungicid/insekticid malo skuplje ako je gušće. Za rasipanje granulata ili veće doze može 40+ €. Ako su parcele razbacane ili ima puno prepreka (dalekovodi, drveće), cena raste 10-20% jer traje duže. Većina firmi naplaćuje po hektaru, ne po satu. Za veće količine (preko 150 ha) lako dobiješ popust. Jedna ekipa koja radi pošteno i ima dobre cene za celu Srbiju je prskanje dronom cena – možeš im poslati tačne koordinate parcela, brzo ti izračunaju i kažu koliko bi izašlo. Vredi proveriti, ja sam tako uradio prošle godine i nije me izneverilo.

membres

• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2021 par AFDD. Créé avec Wix.com

bottom of page